Gezellige wintersportplaats

La Plagne

La Plagne is een skigebied met verschillende resorts en een omvangrijk aantal pistes - genoeg om je een week lang te betoveren. De resorts in dit gebied zijn speciaal ontwikkeld voor de wintersporttoerisme. Dat betekent met name dat de accommodaties op of naast de piste staan.

Skigebied zonder grenzen

Zoals je op de pistekaart kunt zien beschikt het skigebied van La Plagne over veel blauwe pistes. Dat maakt La Plagne zeer geschikt voor beginnende wintersporters. Echter vanaf de meeste bergtoppen kun je ook kiezen voor rode afdalingen. Echte uitdagingen vind je op de zwarte pistes van Glacier de Bellecôte waar ook nog het mooiste uitzicht op je wacht! Omdat de meeste pistes ruim boven de 1.750 meter liggen ben je verzekerd van perfecte sneeuwcondities.

Wintersport boeken

Gevarieerde pistes en kindvriendelijk

Het skigebied La Plagne in de Franse Alpen is een van de grootste en bekendste skigebieden van de wereld. La Plagne bestaat uit 10 resorts die tussen de 1.250 en 2.100 meter liggen. Samen met Les Arcs vormt La Plagne het gecombineerde skigebied Paradiski. Het skigebied heeft uitgebreide maar ook gevarieerde pistes. De mega cabinelift Vanoise Express verbindt Les Arcs met La Plagne en brengt je - samen met maximaal 199 anderen passagiers - binnen enkele minuten van het ene gebied naar het andere. Door de vele hoogteverschillen is Paradiski geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs! Snowboarders kunnen zich uitleven in een van de twee sneeuwparken of boardercross banen. La Plagne is ook erg geschikt families met (kleine) kinderen. Regel je skihuur via Skiverhuur.nl/LaPlagne.

Boek een skichalet

In La Plagne vind je een ruim aanbod aan chalets op de piste voor een wintersportvakantie waar je nog lang van kunt nagenieten. 

Belle Plagne

Accommodaties

In de 10 resorts van La Plagne vind je tal van accommodaties waardoor er altijd wel een plekje te vinden is, voor ieder budget. De meest voorkomende accommodaties zijn appartementen en deze bevinden zich bijna altijd op of naast de piste. Je ski’s stal je in de skilockers van je accommodatie en je wandelt zo de piste op! De dorpen Aime 2000, Plagne Centre en Plagne Bellecôte bestaan voornamelijk uit grote appartementsgebouwen. De appartementen zijn er in diverse prijzen van low-budget tot de wat duurdere en luxe appartementen. De meeste resorts in La Plagne zijn autovrij. Je parkeert je auto in de ondergrondse parkeergarage en kunt vanuit de garage omhoog naar je accommodatie. Er zijn meestal wel kosten verbonden aan het gebruik van de parkeergarages.

Zoek accommodatie

Après-ski

Door de populariteit van de resorts in het skigebied is er een ruime keuze aan après-ski gelegenheden. In de dorpen Plagne Bellecôte en Belle Plagne vind je de meeste en gezelligste après-ski bars. Ook heb je de mogelijkheid om hier heerlijk te eten in een van de vele toprestaurants! De Top 5 après-ski bars zijn Le Saloon (Belle Plagne), Spitting Feathers (Plagne Bellecôte), Show Time (Plagne Bellecôte), Igloo Igloo (La Plagne) en Scotty’s Bar (La Plagne)

Pistekaart La Plagne

Pistekaart Les Arcs en La Plagne - Paradiski Ontdek het skigebied
425 km piste totaal
243 km blauwe piste 58 %
129 km rode piste 30 %
53 km zwarte piste 12 %
Dal: 1200 m - Top: 3250 m
11 gondels | 66 stoelliften | 58 sleepliften
1103 km v.a. Utrecht | reistijd: 10:42 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Plattegrond La Plagne

La Plagne bestaat uit verschillende ski resorts die liggen tussen de 1.800 en 2.100 meter. De afstand Utrecht naar La Plagne is 1.100 km en de reistijd bedraagt 10:50 uur.