Bergtop Arc 2000

Op naar La Plagne!

Route en tol

De route naar La Plagne gaat deels over Franse tolwegen en de tol kosten bedragen € 8,- voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1 uur langer.

Autoroute naar La Plagne

De afstand van Utrecht tot La Plagne is ± 1.100 km en de reistijd bedraagt ± 12:30 uur.

Met de trein naar La Plagne

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in La Plagne te komen. Het dichtstbijzijnde station is Aime La Plagne, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Aime La Plagne is er al vanaf € 100,-. De reis duurt ongeveer 10 á 11 uur en je moet 4 keer overstappen. De resterende reistijd van Aime La Plagne naar La Plagne bedraagt 26 minuten. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Met de bus naar La Plagne

Wil je op wintersport naar La Plagne dan kun je een busreis inclusief accommodatie boeken bij Sunweb of Summit Travel. Je kunt ook een losse busreis boeken bij Interbus.

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in La Plagne zijn, neem dan het vliegtuig naar Genève. De vluchttijd van Amsterdam naar Genève is 1:20 uur. Daarna is het nog 133 km (1:44 minuten) reizen per taxi of bus. 

Plattegrond La Plagne

La Plagne en Les Arcs liggen in de regio Auvergne Rhône Alpes. La Plagne bestaat uit 8 skiliften tussen een hoogt van 1.300 en 2.100 meter.  In Les Arcs liggen 6 skiliften die op een hoogte liggen tussen de 1.600 en 2.000 meter